Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst. Deze geneeskunst ziet de mens als een eenheid, waarbij lichaam en geest elkaar beïnvloeden.  Door deze wederzijdse beïnvloeding kan een klachtenpatroon  erg onsamenhangend zijn. De traditionele Chinese geneeskunst is in staat om in een vroeg stadium patronen te herkennen en de aanwezige dysbalans te beïnvloeden.  De acupuncturist spreekt door middel van de behandeling het zelfherstellend vermogen aan van het lichaam. Vanuit de energetische balans kunnen klachten afnemen.

Hoe komt u bij ons?

U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van een arts. U kunt vooraf telefonisch bespreken of acupunctuur effectief kan zijn bij het doen afnemen of herstellen  van uw klachten .
Als er tijdens het eerste consult dingen naar voren komen, die wij graag willen voorleggen aan uw arts, dan wordt dit eerst met u besproken alvorens wij contact opnemen.

Wat doen wij?

Wij starten met een uitgebreide anamnese, waarin we  gegevens  verzamelen over uw klacht, maar ook over hoe andere zaken in uw lichaam verlopen.  Denk hierbij aan slapen, voeding, vermoeidheid enz.
Aanvullend kijken we naar de tong en doen polsdiagnostiek.
Vanuit deze gegevens bespreken we met  u de uitkomst en stellen  een behandelplan op.
Dit kan bestaan uit acupunctuur, voedingsadviezen, leefadviezen of oefeningen en massage.
Over het algemeen is na 3-5 behandelingen al duidelijk of middels acupunctuur uw klacht te beïnvloeden is.

Resultaat

Het resultaat zal zijn dat u meer inzicht hebt in hoe u in uw lichaam en geest in balans kunt komen en blijven. De ondersteunende behandelingen kunnen invloed hebben op uw klachten, waardoor deze afnemen.


Met wie kunt u contact opnemen?

Jolanda van ’t Hof

contact
Fysiotherapie Jacobslaan
St. Jacobslaan 345A
6533VD Nijmegen
My HealthClub
Marie Curiestraat 80
6533 HZ Nijmegen
024-3540404
Wat we doen
Fysiotherapie Jacobslaan geeft reguliere en gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg. Alle therapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister (CKR) van de beroepsgroep voor fysiotherapeuten, het KNGF