Valpreventie

Vrijdag 7 Maart 2014 beginnen we met een valpreventiecursus. 

Waarom een valpreventiecursus?

Vallen komt bij ouderen regelmatig voor en heeft vaak ernstige gevolgen. Om dit te voorkomen biedt Fysiotherapie Jacobslaan een valpreventiecursus aan. Deze cursus is voor u als u wel eens valt, gevallen bent, maar ook als u bang bent om te vallen.  Dit is uw kans om een (volgende) val te voorkomen en het risico op letsel te verkleinen.

 

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Tijdens een individuele intake wordt uw huidige fysieke gesteldheid en uw omgevingsfactoren in kaart gebracht. Dit door middel van lichamelijke testen en vragenlijsten. Zo wordt gekeken of u in aanmerking komt voor deze cursus of dat een individueel programma meer gepast is. 

U traint in een groep van 8 tot 10 mensen. Naast de gezelligheid, kunt u door het trainen in een groep uw ervaringen uitwisselen en elkaar motiveren.

 

Het programma bestaat uit:

Eén intake en 9 bijeenkomsten van één uur. Dit verdeeld over een periode van tien weken, waarin u leert vallen te voorkomen, u beter op te vangen als u valt en makkelijker opstaan als u gevallen bent. 

 

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden fysiotherapie geheel of gedeeltelijk. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij uw fysiotherapeut. Fysiotherapie Jacobslaan heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Indien u klachten ervaart, ga dan eerst langs uw huisarts.   

 

Informatie en contact

 

Voor meer informatie over de inhoud en de startdata kunt u terecht bij:

Margreet en Henk

Lees ook

contact
Fysiotherapie Jacobslaan
St. Jacobslaan 345A
6533VD Nijmegen
My HealthClub
Marie Curiestraat 80
6533 HZ Nijmegen
024-3540404
Wat we doen
Fysiotherapie Jacobslaan geeft reguliere en gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg. Alle therapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister (CKR) van de beroepsgroep voor fysiotherapeuten, het KNGF