Therapie bij bekkenpijn

Voor wie is dit?
Voor mensen met klachten in het bekken- en bekkenbodemgebied. Dat zijn klachten als ongewild urineverlies , nadruppelen, verhoogde aandrang voor urine en/of ontlasting, obstipatie of verlies van ontlasting, pijnklachten anus, buikpijn, verzakkingsklachten, pijn bij vrijen of vaginisme.

Bekkenfysiotherapie is ook voor mensen met bekkenpijn en lage rugklachten, waarbij langer lopen, zitten en staan, problemen kan geven. Deze klachten kunnen voortkomen uit een zwangerschap en bevalling of door andere oorzaken.

Wat doen wij?
We beginnen met een uitgebreide intake, waarbij de bekkenfysiotherapeut uw problemen in kaart brengt. Indien nodig krijgt u ook een lichamelijk onderzoek. Vervolgens bespreekt de fysiotherapeut de oorzaken en gevolgen van uw  klachten en stellen we samen een behandelplan op. Daarbij gaan we altijd uit van een haalbare aanpak die bij u past.

De behandeling kan bestaan uit oefeningen voor de bekkenbodem, advies over toiletgedrag, ademhaling- en ontspanningsoefeningen,  myo-feedback (een behandelvorm, waarbij via een beeldscherm zichtbaar gemaakt wordt wat u met de spieren doet).

De behandeling kan ook bestaan uit coördinatieoefeningen en krachtoefeningen,  die de stevigheid van bekken en lage rug verbeteren.

Met wie kunt u contact opnemen?

Hélène Hoefnagels

contact
Fysiotherapie Jacobslaan
St. Jacobslaan 345A
6533VD Nijmegen
My HealthClub
Marie Curiestraat 80
6533 HZ Nijmegen
024-3540404
Wat we doen
Fysiotherapie Jacobslaan geeft reguliere en gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg. Alle therapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister (CKR) van de beroepsgroep voor fysiotherapeuten, het KNGF